Elke laatste zaterdag van de maand in Café De Toekomst

Vroeger kwam ik hier jarenlang deelnemen aan de open jamsessies. Altijd lol gehad en nu ik in de buurt woon, kom ik er weer. Een andere eigenaar met andere activiteiten en regels. Gelukkig is muziek nog steeds het belangrijke thema.

Elke laatste zaterdag van de maand minstens een live band, levende muziek. En daarbij nog: Bekenden van mij deze keer, dus extra reden om aanwezig te zijn. Nog een reden is dat ik een kort filmpje zou maken van het optreden.

Ik kwam met de leden van de band waar ik zelf deel van uitmaak als bassist. Een beetje netwerken met die gasten, en het was gezellig. De laatste zaterdag van juni 2016.

Het begin van de avond moesten we wel delen met een groep Kroaten. Er was ook voetbal en Kroatië speelde. Dus tijdens de warming up van de eerste band hoorden we geen reggae maar verbale herrie omdat er gescoord werd of toch net niet. De Kroaten dronken veel bier dus we moesten onze koppen dicht houden. Wie bier koopt in de kroeg en binnen de regels blijft, mag altijd blijven. Zo gaat dat…

En ja, de wedstrijd was afgelopen en de eerste band begon:

Vytal Mykal.

De warming up ging niet goed en dat merkte ik, de band waarschijnlijk ook en toch maar dapper doorspelen.

En toen werden ze warm, ik kon niet meer stil zitten en moest en zou even kijken. Het was druk dus ik moest overal tussen glippen. Ik keek naar mijn smartphone.

Ah shit, hij stond op minder dan 35%. Ik kan niet filmen want dan kom ik te kort voor de volgende band, mijn 2e belangrijkste reden om aanwezig te zijn. Dus foto’s maken dan maar:

En jee, weer een moeilijkheid: Weinig licht, ik kon de foto’s dus niet echt scherp krijgen. Voor de toekomst…

Het was reggae, het was cool. Zeer dansbaar and love to overrule. Gaaf gewoon. Reggae.

Naderhand nog gesproken. De jongens hebben 15 zelf gecreëerde songs en zijn hard op weg naar om de shows langer te krijgen, en terecht. Ik was nog niet uitgedanst toen ze ermee ophielden.

En zoals met elke reggaeformatie, een message:

Roots Commandment betekent het gewortelde gebod. De filosofie dat Moeder Aarde de belangrijkste leidraad in ons leven moet zijn.

Link: Vytal Mykal

The 87 Clan

Deze dames en heren ken ik al wat langer. Alle mensen uit de muziekscene die ik ken, kennen zij ook. De wereld blijkt weer kleiner te zijn dan ik schijnbaar weer denk dat het is.

Een paar keer op de repetities wezen kijken omdat ik een bijna dagelijkse omgang heb met Ken Aya Mon die nu onderdeel uitmaakt van de formatie.

Beoordeel zelf maar. Ik vind ze wel keigoed, en de sfeer er omheen? Prachtig. Aldansende gefilmd… Oh wat had ik een lol zeg. Een hele leuke bandformatie met vooral een heel leuk publiek. Ze trekken leuke mensen aan.

Link: The 87 Clan

Ik bedank alle mensen, alle aanwezigen die avond en begin van de nacht voor de gezelligheid en de lol die ik heb mogen hebben met iedereen…