Flakka, een nieuwe drug

Voor de 2e keer zag ik het voorbij komen, een nieuwe drug. Gegoogeld en op YouTube opgezocht: flakka. Wat een zooi zeg, ik schrik ervan.

Politie Zuiderpark in Den Haag:

‘Op het kruispunt troffen wij een jongen met, voor ons, bijzonder gedrag. Meestal herkennen we aan het gedrag wat mensen gebruikt hebben: cocaïne, heroïne of xtc of andere soorten drugs, maar dit gedrag was nieuw voor ons.

De jongen leek wel een zombie. Hij sprong zonder te kijken de weg op. Dit leverde gevaarlijke situaties op.Voor zijn veiligheid, maar ook van de omstanders, besloten wij de jongen naar de OVP ( opvang verwarde personen) te brengen.’

Je kan er flink bezeten van raken zag ik op de YouTube beelden uit Amerika. Psychoses en dergelijke, echt helemaal de weg kwijt.

flakka als snoep verpakt
Flakka als snoep verpakt…

Je kan het snuiven, roken, spuiten en slikken, maar ook eventueel rectaal innemen. Wat je maar lekker vindt maar eh… Mmm. En het wordt op de markt gebracht in verpakking alsof het snoep is. Zo ziet het er dan uit:

Waarschijnlijk om het te kunnen smokkelen en zo onherkenbaar mogelijk te maken voor dienders. Lijkt me heel gevaarlijk voor de kinderen.

metronieuws.nl:

‘De verschijnselen van Flakka zijn heftig. Zo zou de drug de gebruiker het gevoel geven dat hij superkrachten heeft en zouden woedeaanvallen, zware hallucinaties en psychoses kunnen voorkomen als je de drug gebruikt.’

Dit is dus wat het met je doet, maar er zijn ook heftigere beelden waarin agressie een grotere rol speelt met de Amerikaanse commentaren erbij. Je weet hoe ze zijn. Die mag je zelf opzoeken op YouTube:

Meerdere beelden op YouTube… En meer info op Google.