Was de Turkse Coup een Erdogan Hoax?

Nou, de staatsgreep lijkt vrijwel voorbij.

De hele zaak was een totaal slordige puinhoop.

Lijkt, schandalig dus.

Alsof er een kleine kans bestaat dat het Turkse leger, die regelmatig coups pleegt, het zo kunnen verzieken zoals ze dat nu doen.

De manier waarop je een coup pleegt is vrij eenvoudig: Eerst pak je de leider op, dan pak je de media, breng dan de leider in de media en voilá: Vernederd.

In plaats daarvan besloten deze mensen een staatsgreep te plegen terwijl Erdogan op vakantie is. En blijkbaar deed men niet eens een poging om hem te beveiligen. Tegen de tijd dat de coup begon, was Erdogan al op een geheime locatie. En toen ging de zaak rechtstreeks naar de hel, en zeer snel.

De coupplegers vertelden de mensen om naar huis te gaan, terwijl Erdogan het volk vertelde om de straat op te gaan. Dus de supporters van de coup bleven thuis terwijl de Erdogan supporters de straat opgingen. Dit is precies het tegengestelde dat coupplegers juist zouden willen.

De coupplegers begonnen ook op burgers te schieten (blijkbaar), ook iets wat coupplegers juist niet zouden willen. Want dat maakt juist dat mensen die de coup steunen zich tegen de coup gaan keren.

Ze namen CNN in waarop mensen gingen klagen en ze gaven het meteen op…

Kortom, dit hele gedoe had beter voor Erdogan zelf geregeld kunnen zijn, want die komt nu naar voren als de held van het volk.

Als zodanig, voor mij lijkt het erop dat meest waarschijnlijk een mogelijkheid bestaat dat Erdogan – vermoedelijk met de steun van Westerse machten – samenwerkt met een aantal van zijn mensen binnen het leger om een nepcoup op te zetten.

Alle vaste lezers weten dat ik over het algemeen zeer kritisch sta tegenover complottheoriën. En toch, kijkend naar dit onderwerp moet ik zeggen: Dat is het meest waarschijnlijke, zeker weten.

De militaire leiding kwam niet naar buiten om de coup te ondersteunen. Geen hooggeplaatste militair die dat deed, niet een. En niet een die aankondigde de leiding te hebben.

De staatsgreep had geen leider…

Hoe is het mogelijk dat ‘een deel’ van het leger de controle over al deze tanks, vliegtuigen en soldaten kreeg? Zat de militaire leiding niet op te letten terwijl dit allemaal gepland werd? Hoe geloofwaardig is dat allemaal?

En dit: Hoe werden mensen verondersteld de coup te steunen als ze niet eens wisten wie de leiding had?

Erdogan en de minister-president kwamen naar buiten en zeiden dat het allemaal beraamd werd door een islamitische geestelijke in Pensylvania! Waarom zouden ze zoiets onzinnigs zeggen?

Niets hiervan voegt iets toe, absoluut niets.

Andere mensen zullen ook met deze theorie naar buiten komen. Ik ga ervan uit dat Alex Jones en andere complotdenkers dat zeker zullen doen. Ik wil als eerste hiermee naar buiten omdat ik ervan uitga dat ze er verschillende gekke- en verwarrende stukjes aan de theorie zullen voegen.

Kortom, ik denk dat – nogmaals, ik weet het niet zeker, ik zeg simpelweg dat dit het meest waarschijnlijke is – dat bepaalde elementen binnen het leger samenwerken met het Erdogan regime om een staatsgreep voor te doen die gedoemd is te mislukken met het oog op het creëren van een podium waarbij Erdogan de held is, zowel nationaal als internationaal.

Natuurlijk, sommige elementen binnen het leger – degenen die daadwerkelijk de staatsgreep uitvoerden – zouden zijn verteld dat het een echte coup was door degenen die de bevelen gaven. Omdat coups soort van traditie zijn in Turkije, een paar mensen zouden geweten moeten hebben dat het nep was.

Dit zal zeker nooit bewezen worden. Het kan ook niet echt, weinig kans dat een kokkenluider hiermee naar buiten komt, zal waarschijnlijk ook niet gebeuren, want nogmaals: Heel heel weinig mensen zouden hebben geweten dat het een nepcoup betreft.

Eén ding is zeker: Zelfs als Erdogan niets wist van dit plan, dan kan hij niet hopen op een betere situatie. Dit maakte hem effectief ’s lands koning terwijl hij ook geprezen wordt als het toonbeeld van de democratie.

Op dit moment van schrijven is de situatie nog aan de gang. En natuurlijk, als blijkt dat de staatsgreep succesvoller blijkt dan nu lijkt, dan vormt dat het bewijs dat ik ernaast zit met mijn theorie. Maar het lijkt alsof het niet zo is, jammer genoeg.

Door Andrew Anglin gisteren in de Daily Stormer.