Finkelstein spreekt

Niet iedereen die joods is houdt van het Zionisme… Een video die ik van de week tegenkwam op Facebook.

Norman Gary Finkelstein (Brooklyn (New York City), 8 december 1953) is een Amerikaanse politicoloog.

Als zodanig was hij van 2001 tot 2007 bijzonder hoogleraar politieke wetenschappen aan de DePaul Universiteit in Chicago. Hij staat vooral bekend als auteur van boeken en artikelen over het Israëlisch-Palestijnse conflict en de hedendaagse omgang met de herinnering aan de Holocaust. Finkelstein introduceerde de term “De Holocaust-industrie” (met hoofdletter H, ter onderscheiding van de historische nazi-holocaust) in een boek met een gelijknamige titel.

The Holocaust Industry – Interview with Norman Finkelstein (2002)

Michael Coren Live (CTS TV) Wednesday, June 5, 2002