Asjeblieft, laat dit niet weer gebeuren: Intocht Sinterklaas 2014

Please mensen, laten we met z’n allen stoppen met deze waanzin! Laat je niet verder uitspelen! Extremisten aan 2 kanten worden ingezet om ons tegen elkaar uit te spelen.

We hebben niets, maar dan ook echt niets aan een impasse tussen zwart en blank! We zijn allemaal Nederlanders en onze voorouders betaalden een prijs voor wat we nu hebben. Laten we dit niet verzieken voor degenen na ons, denk aan de kinderen!

MAASSLUIS – Een groep Anti-Zwarte Pieten wil bij de landelijke intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet in Maassluis ‘de blackface van racistische tatta’s afschrobben’. De als ‘satire’ omschreven actie wordt aangekondigd op de facebookpagina van de groep Stop black face.

Bron: schiedamsnieuws.nl

Exclusieve beelden van RIO Rotterdam van demonstratie Gouda 2014.

Deze film werd gemaakt door de jongens tussen wie ik opgroeide in de jaren ’70. De jongens die niet begrepen waarom Hindoestaanse kinderen, die ook uit Suriname kwamen, niet mee mochten doen wanneer we een potje gingen voetballen en Afro-Surinaamse jongens meededen. De jongens die het voor ons opnamen als er sprake was van rassendiscriminatie tegen mensen uit de voormalige kolonies en anderen door de blanke medemensen. De jongens die bekend zijn met het leed van onze gekleurde voorvaders in de kolonies, maar ook het leed van hun blanke voorvader al te goed beseffen die net zo hard genaaid werd door het systeem. Ook blanke mensen van Nederland moesten voor de jaren ’60 blij zijn als er een keer in de week een stukje vlees op hun bord kwam.

Als je het mij vraagt: Is Zwarte Piet een karikatuur van een negerslaaf? Dan zeg ik: ‘Ja!’ Is er verband te leggen tussen Zwarte Piet en racisme? Dan zeg ik ook: ‘Ja!’ Maar zijn daarmee alle blanken die Sinterklaas vieren met Zwarte Piet racisten? Nee!

Het Sinterklaasfeest was van oorsprong een Germaans vruchtbaarheidsfeest, een van de midwinterfestivals die dateren van duizenden jaren voor Christus. Toen Germanen überhaupt nog niet wisten of er een Afrika bestond of niet.

Hij heette toen Wodan en reed op een 8-benig paard die door de lucht- en over daken ging. En hij had twee kraaien bij zich, op elk schouder een. En je weet, kraaien zijn zwart. Als Wodan na het feest weer vertrok naar het Walhalla (het Germaanse Rijk der Hemelen), dan bleven de kraaien achter om de kinderen in de gaten te houden zodat ze Wodan konden vertellen over welk kind braaf is geweest en welke niet.

In de 7e- of 8e eeuw kwamen figuren als Willibrord en Bonivatius naar de Nederlanden om het christendom te verspreiden. Wodan raakte in diskrediet en was veel te onchristelijk geworden, was dus in termen van toen aan modernisering toe. Wodan werd een bisschop en het feest ging daarna gewoon door.

Toen kwam de 19e eeuw en de kraaien kwamen weer terug, maar ook in die tijd was afgoderij met al haar symbolieken niet populair en negerslavernij was normaal in die dagen. Ook de gedachte dat er een superieur ras zou bestaan die over alle andere rassen moest heersen, was toen norm.

In die tijd liet je je belangrijkheid als rijkaard en elite zien door een zwarte dienstbode in huis te nemen. Dan liet je een indiaan komen uit de Caraïben of slaaf uit Afrika, liet je castreren zodat die in elk geval van de vrouwen afbleef en was je daardoor 2 keer zo hoog in aanzien, dus belangrijker. Zo ging dat toen en de rest van blank Nederland had hier geen inspraak in!

Mensen, laat je niet opnieuw naaien zoals onze voorvaderen, en opnieuw uitspelen zodat je de neigingen krijgt om de harses van je buurman in te slaan die van niks weet! De ik-ben-trots-op-mijn-huidskleur-extremisten zijn een gereedschap van diezelfde rijke elite die onze voorvaderen uitbuitten voor hun eigen persoonlijke gewin als reactie op de wij-worden-onderdrukt-terroristen die zich verzetten in formaties. Laat je niet opnieuw uitspelen. Wees verstandig.

Zwart zijn, daar kan je niets aan veranderen. Maar Surinaams-, Antilliaans- en zelfs Afrikaans gedrag vertonen, kan je wel voor kiezen. Niks tegen luisteren naar hip-hop en daar zelf je draai aan geven, maar dat maakt je nog steeds geen zwarte Amerikaan uit de krottenwijken in Hollywoodfilms. Dus gedraag je.

Laat je niet opnaaien!

Ik weet, Zwarte Piet is niet populair onder vele Surinamers en bij sommigen zelfs gehaat, maar haat uitlokken van de grote domme blanke massa tegen de zwarte minderheid in Nederland is niet iets van de Surinamer, noch van de Antilliaan, noch van de Afrikaanse immigrant.