Voordat de landelijke intocht begint nog even dit

Ooit dacht ik nog: De gemiddelde Nederlander is slimmer dan het gemiddelde ANP-bericht, maar het tegendeel blijkt waar. Met zijn allen zijn we erin getuind, en hoe! Hoe zelfs Sylvana Simons, ooit zo’n leuke tante, zich zelfs tegen mij, en heel veel mensen die dit[*] lezen heeft gekeerd.

nieuwe-maas-rotterdam-6-sep-2015-2
Deel van ons mooie Nederland, Rotterdam 2015

En laten we wel wezen: Wij hebben een dubieus verleden, wij blanken in het algemeen, en wij Nederlanders in het bijzonder. Onze voorvaderen hebben zowel grote mijlpalen op het gebied van vrijheid geslagen, als dat zij die van anderen dichtgetimmerd hebben. En net zoals nu een ‘elite’ van grootverdieners en groots gewaande politici de dienst uitmaken, zo deed in vroegere tijden de elite dat in de vorm van grootgrondbezit en aan de regering gerelateerd volk.

Onze geschiedenis en daaruit voortvloeiende cultuur

Het waren tijden van totale polarisatie, iets wat we nu goeddeels hebben overwonnen en resulteerde in de kleurrijke samenleving waarin we nu leven. Toch zijn er nu krachten die dat willen doorbreken. Toch zijn er groepen in Nederland die streven naar anarchisme, en zodoende polariserende stellingen innemen. Die krachten bundelen zich het sterkst binnen de Anti Fascistische Aktie (AFA), een extreemlinks groepje bomenrukkers die haar oorspronkelijk doel, wat nog enigszins nobel genoemd kon worden (extreem-rechts monddood maken cq laten verdwijnen), heeft ingeruild. En dat inruilen komt niet zomaar…

In 2000 was er een veelvoud aan extreemrechtse groeperingen, maar in de jaren ’10 is die ‘scene’ zwaar gefragmenteerd tot haar huidige staat, flinterdun. De AFA heeft daarmee al een tijdje niets te doen, en daarom laten ze nu hun ware bedoelingen en ideologie zien.

Sylvana, die eens zo leuke tante, tegenwoordig spreekbuis voor extreem links, bevestigde het op de nationale televisie: Elke blanke is een racist!

We moeten ons schamen. Voor onze huid, voor onze geschiedenis en daaruit voortvloeiende cultuur. En met kleine campagnes die enkel groots werden door het eromheen gebouwde mediaspektakel, heeft AFA het halve, zo niet vrijwel het hele parlement blindelings de standpunten van een kleine groep extremen over laten nemen. De roep van een kleine groep mensen, is tot de schreeuw van heel veel mensen gebombardeerd.

En begrijp me niet verkeerd, als Zwarte Piet echt bij heel veel mensen in Nederland negatieve associaties of gebeurtenissen oproept, dan moeten we er echt over nadenken of dit nou is wat ons kinderfeest teweeg moet brengen. Als mijn eigen vrienden me zouden zeggen dat ze eigenlijk een probleem hebben met Zwarte Piet en daarom liever een witte of geen thuis laten komen, dan zou ik daar rekening mee houden wanneer nodig. Hun kinderen moeten zich ook bij mij thuis kunnen voelen.

Dat is wat je doet in een sociale rechtsstaat, maar dat is toch echt iets anders als continue de nadruk leggen op een verleden wat velen van ons maar half of nauwelijks kennen. Wat niet relevant meer is (iedereen heeft nu dezelfde rechten), wat niets zegt over de mensen die hier nu wonen en geboren zijn, en op basis van het gegeven dat Nederland vroeger een leidende zwarte slavenhandel had, verkondigen dat wij daarmee ook nu allemaal racist zijn?

Nee! Het ‘gewone’ volk kon dat niet eens betalen, een slaaf! Maar het collectieve racisme wat ons aangepraat wordt, de symbolieken die gedwongen verdwijnen, knoop heel goed in je oren en analyseer de beelden en vooral websites waar die klachten en acties vandaan komen. Bijna alle ‘zeurpieten’ in de publicaties in de media hebben een affiniteit met AFA. Geloof mij als ik zeg dat dit de manier is waarop de extremen actie voeren: Met demonstraties én kleine, bedachte acties, hopende op publiciteit!

Helaas is onze media zo dom hier en masse in te trappen en zijn wij zo dom om daarin volledig mee te gaan. Alleen over de politici, over hen spreek ik schande. Diepe schande, dat het haar eigen volk als een baksteen laat vallen als het gaat om cultuurbehoud, iedere keer weer, waar het andere culturen alle ruimte geeft. Tot pedofiele huwelijken aan toe!

White privilege, Black Lives Matter, het zijn allemaal Amerikaanse termen omdat de nieuwe neonazi beweging een groot voorbeeld heeft: Het niet vergelijkbare USA.

Paul van Stoppelen

[*] = Politieke Facebook Groep