Dolf Jansen: ‘Ik ben geen man van grote ergernissen’

Cabaretier Dolf Jansen houdt dit jaar opnieuw een oudejaarsconference in de Kleine Komedie.

Jansen is naar eigen zeggen ‘geen man van grote ergernissen’. ‘Als je vindt dat er teveel toeristen zijn, dan moet je je stad lelijker maken, de coffeeshops sluiten of de hoeren wegsturen. Het is een stad. Je hebt mensen die bij een park wonen en zeggen, “er gebeurt zoveel bij een park”. Ja vriend, je hoort bij een park.’

Het is inmiddels de 25-ste keer dat Jansen een oudejaarsconference in Amsterdam doet. ‘Ik merk de laatste jaren juist dat de sfeer losser en opener is geworden. Dus ik sta nu nog lekkerder op het podium in de Kleine Komedie te spelen dan tien of vijftien jaar geleden.’

Hoogtepunt dit jaar? ‘Natuurlijk het komende kampioenschap van Ajax. Oh nee, dat is niet dit jaar.’