Het gejank van de PVV aanhang

Volgens de PVV aanhang mogen ze niks zeggen want ze worden dan aangepakt. Nu terroriseren deze pinda’s al meer dan 10 jaar Facebook met de meest walgelijke uitdrukkingen en bedreigingen. Nu staan er eindelijk mensen op die terugvechten tegen die pinda’s en ze zijn helemaal van slag. Ze worden beledigd, zeggen ze, dé pinda’s weten zeker niet wat het verschil is. Hier een verhaal van een dame die nog wel een verhaaltje kan vertellen over deze pinda’s:

MENSEN STA OP EN VECHT TERUG TEGEN DEZE HUFTERS

Hier gaan we:

‘Ik weet waar je woon. Ik sla je verrot als ik je tegenkom, vuile roodnek. Jij woont vast in Noord Korea mafkut, rot hier op!’ En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn de krachttermen van de zogenaamde PVV aanhang die zich niet durft te uiten. Althans dat zeggen ze. Ze worden gediscrimineerd beweren ze nu in dagbladen. Wekelijks zie ik ze nu voorbijkomen in Dagblad Tubantia en denk dan: Zucht, je weet anders wel van wanten, je houdt je mond niet dicht op Twitter. Ze voelen zich net aangeschoten wild maar is dat wel terecht?

Ik ben al jaren actief op social media, schrijf stukken, twitter en heb uiteraard een Facebookaccount. Toch valt het niet mee. Sinds een jaar of 10 is de stemming anders. Okay, ook ik ben wel ’s pittig bezig geweest in het aan de kaak stellen van dingen maar schelden komt niet in me op. Ik kan het niet eens en verbaas me dan ook van het verbale geweld uit één specifieke hoek, de extreemrechts populistische hoek. Juist diezelfde groep die beweert dat ze gediscrimineerd worden. Hoe dan?

Er wordt met nepnieuws gegooid en dat heb je maar te accepteren als echt, journalisten worden uitgescholden, de leiders zijn standaard de ‘corrupte elite’ en Trump het beste wat de wereld is overkomen. En nu met de verkiezingen hier moeten we Trumpiaanse activiteiten tolereren van Wilders? Not!

Een tijd terug vergeleek ik het met een aantal periodes uit de geschiedenis waaronder WO2, Stalin, inderdaad ook Noord Korea maar kreeg maar liefst ruim 690 bedreigingen naar me toe geslingerd van anonieme Wilders fans die door mijn openheid wel meteen ook mijn adres gingen plaatsen. Voor het geval er iemand stoer genoeg was om inderdaad mijn ruiten in te gooien.

Na dit hoor ik dan dat ze zich niet mogen uiten? Ik word al jaren bedreigd omdat ik het dus niet kan vinden in die extreemrechtse hoek. Nooit gekund ook… Ik begrijp echt niet waar die mensen het vandaan halen, al jaren verzieken ze de sociale media met hun geschreeuw. Moet ik dat dan echt serieus nemen? Jankende PVV aanhangers die nu ook kranten bestoken met een jankverhaal ‘Ik mag niets zeggen.’

Door Johannes Kaauw