Bedenk je dit: iedereen heeft recht op een waardig leven

Bedenk je dit: iedereen heeft recht op een waardig leven. Jij, ik, iemand in de VS, in Turkije of Syrië, of waar dan ook. Ze verdienen dat en ze kunnen dat net als wij, alleen samen bereiken. Dat kan alleen als we onze mensen terugtrekken uit de leefgebieden van anderen en de huidige orde van de volkeren, staatsvormen met ieder hun eigenheid en waardigheid en zelfrespect, cultuur en de manier waarop, politiek in stand houden. Wij, onze regeringen, hebben genoeg leed veroorzaakt voorbij onze grenzen, en dat moet stoppen. Ook voor ons.

pim

Onze verzorgingsstaat is verdwenen. Pleit iemand voor het herstel daarvan? Wat wordt er betaald van waar wij zo hard voor hebben gevochten? Waarom zijn onze pensioenen in een handomdraai de EU ingegaan en kwam niemand er ooit nog op terug? Welke partij praat over het heden alsof het de toekomst betreft, en welke partij wilt een ommezwaai maken? Voor u, voor mij. Voor ons volk, een volk dat beter verdient dan in de eigen pis en schijt te sterven omdat de zuster geen tijd heeft. Doodgeslagen door uw medebewoner in het verpleegtehuis omdat er geen zorg/begeleiding was voor agressie op hoge leeftijd. We verdienen beter dan een verplichte ziektekostenverzekering en nog steeds moeten we bijbetalen voor specialistische zorg. We verdienen beter dan afgezeken te worden om iets dat een prachtig kinderfeest was. Onze ambachtslieden verdienen beter dan het zien verdwijnen van hun beroepen in massaproductie en waardedaling van het geld.

Nederland verdient beter dan een lobbypolitiek. De hoogste bieder heeft de meeste inspraak, want die kan de meeste lobbyisten betalen. De burger die veel minder vaak verbonden is met stichting en vereniging, kan zijn stem daartussen nauwelijks laten horen. Het gevolg is dat bedrijven zogenaamd beslissen wat goed voor ons is. Dit land is- of wordt hierdoor totaal verziekt. Zorg dat u kiest voor het terugpakken ervan. Ik ga geen partij wijzen, ik ga er vanuit dat u die wijsheid zelf in pacht heeft.

Weg met 40 jaar ellende, op naar honderden jaren voorspoed. Breek met alle partijen die uw cultuur, uw vrijheid op meningsuiting, uw soevereine land (Nederland) willen laten beïnvloeden door iets anders dan het Nederlandse volk.

Dit is ons land, en niets anders.

Paul van Stoppelen