Complotdenken en antisemitisme

Duidelijke omschrijving antisemitisme. Vooral die tweede begint meer ‘mainstream’ te worden dan veel mensen denken.

Die complottheorieën houden met name in dat Israël is gecreëerd om macht in het midden oosten te vergroten. Het zou fungeren als een soort uitvalsbasis voor het nieuwe imperialisme. En de gigantische deals, zoals de 42 miljard deal van Trump ten aanzien van Israël’s defensie, zijn daarbij olie op het vuur.

De verspreiders van deze ideeën, voor zover ik daar zicht op heb, lijken van mensen buiten de maatschappij te komen, zowel letterlijk buiten het Westen en buiten Nederland als figuurlijk, van figuren die niet bepaald maatschappelijk betrokken zijn in actieve zin. Het is logisch dat mensen een verklaring zoeken voor de complotten, die door alle informatie kanalen steeds vaker hun weg naar het grote publiek vinden, maar die zeker niet altijd naar één bron van ellende te herleiden is.

In het kort denken deze mensen dat de Wereldbank is opgezet om controle over naties te verkrijgen, gevoed door gestelde uitspraken van bekende bankiers als “Geef me controle over de economie en ik controleer het volk.” Er wordt gesteld dat de Rothschild familie bijna alle banken in de wereld controleert. Het binnenvallen van bijvoorbeeld Irak en Syrië zou zijn omdat diens bankensectoren nog niet in controle waren van deze Rothschild familie.

De farmaceutische industrie zou om twee redenen zijn opgezet: controle over de populatie en het genereren van inkomsten. In de afgelopen 2 jaar zijn ruim 150 Amerikaanse alternatieve artsen omgekomen, van wie ruim 50 of meer door geweld. Onderzoeken verlopen vaak stroef. In Duitsland werden onlangs ruim dertig alternatieve genezers vergiftigd op een bijeenkomst in Duitsland. En dan bedoel ik niet van die Jomanda-figuren, maar ook artsen die bijvoorbeeld de effecten van kurkuma op kanker bestuderen, en de effecten van het gebruik van hennep op kanker en bijvoorbeeld ook op aandoeningen aan de zenuwen.

En onze eigen MH17, een vlucht vol aids onderzoekers die uit de lucht werd geschoten. Het zijn allemaal zaken die leiden tot een wantrouwen naar farmaceuten en het idee van het zionisme aanwakkeren.

George Soros, filantroop, die met zijn stichting al heel wat invloeden zou hebben uitgeoefend, wordt geduid door deze complotters als iemand die voor de zionisten werkt of er zelf een is. Hij zou bijvoorbeeld mee hebben geholpen om Paus Johannes Paulus II, een van de voorgangers van de huidige paus, uit zijn zetel te chanteren om plaats te maken voor de huidige paus, een gestelde marionet van de zionisten.

Wat in het geval van dat George Soros niet meehelpt, zijn de feiten die we weten over zijn daden, en het feit dat hij in Rusland persona non grata is, en door de Hongaarse MP, waar hij vandaan komt, ook wordt verketterd tot iemand die grote veranderingen in de politiek en de samenstelling van het volk tot stand wilt brengen. Een jaar terug schreef hij een pleidooi in NYT voor het opnemen van miljoenen jaarlijkse migranten door Europa. Dit jaar schreef hij alweer een waarschuwing dat Europa bezwijkt onder de migranten.

Wie meer wilt weten over deze complotten, moet zoeken op ‘nieuwe wereld orde’ of ‘new world order’, ‘nwo’, ‘Rothschild.’ Mijn mening? Ik denk dat dit allemaal erg ver gezocht is, zeker om alles in de schoenen van de joden of een deel van de joden te schuiven…

Door Paul van Stoppelen…