Enkele fundamentele verschillen tussen soennieten en salafisten

Badr Youyou legt uit…

Badr Youyou

sunni vs salafiWat zijn de wezenlijke verschillen tussen het salafisme en de standaard islam van ahl assoenahl wal djamaa`ah (soennieten)?

– Ahl assoenah zijn altijd al vanaf de komst van de islam de overgrote meerderheid (Assawad al A`dham). Daarentegen zijn de salafisten en hun voorgangers (antropomorfisten) altijd een kleine minderheid. Vandaag de dag vertegenwoordigen de ahl assoenah 95 % van de islamitische wereld en de salafisten slechts 5 tot hoogstens 10 % en die toename is vooral te danken aan Saoedische oliegeld.

– Ahl assoenah hebben hun grondvesten bij de Ash`ariyah en de Maturidiyah, terwijl de salafisten hun grondvesten hebben bij de ideeën van o.a. Ibn Taymiyyah en de antropomorfisten. Deze ideeën die al in het verleden weerlegd zijn en zo goed als ‘verdwenen’ waren, werden herleefd door Mohammed Ibn Abdul Wahhab die in het begin van de 18de eeuw verscheen. De grondlegger van Saoedi-Arabië Ibn Saud heeft hem geholpen zijn vorm…

View original post 944 woorden meer