Monopolisering van de slachtofferrol

people-2430065_1920

Een bepaalde slag negers wilt me weleens verrot schelden als ik ze tegenspreek wanneer ze met hun slachtofferbetoog bezig zijn. De racismekaart wordt dan getrokken, echt een kaart. En ik word meteen autistische verklaart, ik ben immers geen neger dus weet ik niet hoe negers zich voelen.

Een bepaalde slag christenen wilt me ook graag verrot schelden als het om de slachtofferrol van joden in de 2e wereldoorlog en midden oosten vandaag gaat. Dan wordt de antisemitismekaart getrokken, ook echt een kaart. En ik word meteen voor Karel Uterus Theodor moslim uitgemaakt. Karel Uterus Theodor klinkt heel christelijk inderdaad, heel Latijn. En ik zou ook autistisch zijn als niet de onmens hemzelf dat ik me hier niet kan inleven.

Een bepaalde slag moslims wilt me ook graag verrot schelden wanneer ik ze tegenspreek in hun slachtofferrol betoog. De afvalligen- en kafirkaarten worden naar me toe gesmeten, bij wijze. Normaal gesproken zijn dit theologische onderwerpen maar in deze echt kaarten ook. En ook weer blijk ik autistisch, want hoe kan ik als moslim zijn zo weinig tot geen inlevingsvermogen hebben in de richting van moslims in Palestina. Over de slachtoffers in Syrië praten we maar niet.

Maar nu:

MeToo: Mannen zijn slecht! Ah, alle mannen zijn slecht!

Black Lives Matter, de Nederlandstalige versie: De anti-Zwarte Piet: Alle blanken zijn slecht!

De politieke extremisten van de Evangelische Kerk die naamloos opereren: Alle niet-christenen en niet-joden zijn slecht!

Jihadi Salafisten: Alle niet-moslims zijn slecht.

Welke te verwachten kaart zal ik straks van de blanke man, die niet joods; -christelijk of -moslim is en mededingt naar de monopolie, krijgen in dit steekspel?