EIWITSHAKES: NODIG VOOR EEN SIXPACK?

Eiwitshakes, proteïneshakes, eiwitpoeder, kipfilet of gewoon kwark? Wat heb je na het sporten nodig om dat felbegeerde lichaam mét sixpack te krijgen? Jeroen sprak met eiwitshake-goeroe Johhny Fernand die alles weet over proteïne en eiwitten. Ook vroeg hij een sportdiëtiste wat je lichaam en spieren écht nodig hebben.

Je kent het wel, je scrolt door je instafeed en je ziet fitboys en fitgirls met superstrakke lichamen. Ze zweren bij proteïne en eiwitshakes omdat het dé manier is om je spieren te laten herstellen na een uur sporten. Jeroen zocht voor jou uit of dat klopt. Mag je vóór je 18de eigenlijk shakes, of heb je genoeg aan een hard gekookt eitje, noten, stukje kip en een bak kwark?

Hij ging ook de straat op om te kijken wat jullie ervan weten of jullie eiwitten verwerken in jullie dieet. Je spieren hebben sowieso eiwitten nodig na het sporten; dat vertelt sportdiëtiste Josette van Toor. Maar hoeveel en waarom? Jeroen vroeg ook wat het met je lichaam doet en waar je nog meer eiwitten uit kan halen.