Hiddema lacht demonstranten weg

Linkse activisten hebben vanavond een demonstratie gehouden tegen Forum van Democratie (FvD). Dit deden ze voor De Rode Hoed, waar FvD een lezing had georganiseerd.

Dit alles gebeurde terwijl glazenzetters nog bezig waren met het plaatsen van nieuwe ruiten in de kozijnen van De Rode Hoed. Deze werden afgelopen nacht ervoor vernield door antifascisten die het De Rode Hoed kwalijk namen dat zij FvD toestemming hebben gegeven een lezing te organiseren in hun gebouw.

Vanaf een uur of zeven verzamelden de demonstranten zich, gewapend met protestborden en flyers, voor de deur van het debatcentrum. Dit deden zij om een ‘tegengeluid’ te laten horen tegen de politieke partij, die volgens de aanwezige demonstranten onder andere staat voor racisme, seksisme en nazisme.

De demonstratie verliep rustig, wel werden er spontaan discussies uitgevochten tussen de activisten en de FvD’ers. ‘Denk jij dat ik een racist ben?’ foeterde een vrouw verontwaardigd tegen een demonstrant. Een andere man labelde de leuzen op de protestborden als haat, wat weer door een demonstrant wet beantwoord met de vraag ‘weet jij wel wat Thierry Baudet zegt?’

Ook Tweede Kamerlid Theo Hiddema was aanwezig. Hij was weinig onder de indruk van de verwijten die aan zijn partij waren gericht. ‘Al die teksten zijn een beetje versleten. Die kennen we nu wel’, zei Hiddema die verder aangaf ‘een beetje onpasselijk te worden’ van de demonstranten.

‘Laat ze lekker teruggaan naar hun troosteloze clubhuizen. Daar kunnen ze elkaar weer bevestigen in hun gelijk.’