‘The Traitors of Arnhem?’ Tony Gosling

De Verraders van Arnhem – De mythes van Operation Market Garden
met Britse journalist Tony Gosling

Hoe wisten de nazi’s dat de luchtlandingen plaats zouden vinden? Wie gaf toestemming om een voormalig SS officier mee te laten doen in de planning?

Hoe een Nederlands/Britse contra-spionage officier bijna de operatie redde?
Wie sneed de draden door en stopte hiermee de vernietiging van de brug bij Nijmegen?

Waarom stopten 100 Britse tanks die Arnhem hadden kunnen redden bij Lent? Waarheen verdween de 1 miljard $ die de nazi’s stalen uit Europese banken?
Welke Duitsers kwamen naar de eerste Bilderberg conferentie in 1954? Welke consequenties had de Slag om Arnhem voor de wereld na 1945? 74 Jaar later, wat is nu bekend over de echte helden en schurken van Market Garden?

Winston Churchill zei “In oorlogstijd, is de waarheid zo waardevol dat ze beschermd moet worden door een lijfwacht van leugens.” Gedurende 75 jaar wordt ons aangeleerd dat Operatie Market Garden, het plan van de Britse commandant Montgomery om Holland te bevrijden, een slecht bedacht plan was, gedoemd te mislukken. De Britse journalist Tony Gosling is het hier niet mee eens; hij gelooft dat de Slag om Arnhem opzettelijk gesaboteerd is om zodoende de oorlog in het westen te verlengen, door verraderlijke anti-Sovjet elementen in de Britse gevestigde orde.

Rond de 80.000 geallieerde militairen namen deel aan wat nog steeds de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis is. De consequenties waren katastrofisch voor de geallieerden maar erger nog voor de Nederlandse bevolking. In de volgende hongerwinter kwamen zo’n 22.000 Nederlandse burgers om door honger omdat de Duitsers de voedseltransporten uit Duitsland stopten. Na een week strijd waren de resultaten 2.500 doden aan beide kanten, circa 7.000 Duitse en 15.000 geallieerde slachtoffers, terwijl 6.500 Britse parachutisten gevangen waren genomen.

In dit audiovisuele seminar zal de voormalige BBC journalist bewijs presenteren dat na augustus 1944, vooraanstaande collaborateurs in de Britse samenleving geheime deals maakten met vooraanstaande nazi’s voor verrijkt uranium, geld en goud, in ruil voor een veilige doorgang en nieuwe identiteiten na de oorlog. Hij zal tevens uitleggen hoe twee sleutelfiguren beslissende ‘blunders’ maakten tijdens Operatie Market Garden en vervolgens na de oorlog beloond werden met hoge posities in de politieke lobby voor zakelijke kartels, de EEC, welke overging in de EU en de Euro valuta in de NAVO lidstaten.