Verzet tegen biomassacentrale

In Diemen worden plannen gemaakt voor de bouw van een nieuwe biomassacentrale. Zo’n centrale wekt warmte op uit organische materialen zoals hout, gft-afval, plantaardige olie en mest.

Ondanks dat biomassa wordt gezien als een duurzaam alternatief voor gas, maken de buurtbewoners van Diemen zich zorgen. Zij zijn namelijk bang dat de centrale schadelijke uitstoot gaat produceren. De biomassacentrale zal worden ingezet tijdens de transitie naar schone energie.

In die periode zal de huidige centrale, die op aardgas werkt, blijven draaien. Evert is een buurtbewoner en hij is van mening dat een biomassacentrale helemaal niet zulke schone energie zal opleveren: ‘Je bent gewoon hout aan het opstoken, dus je bent heel veel CO2 aan het opwekken. CO2 is juist iets wat we nu niet willen’.