Sylvana’s ervaring met witte mannen

Dronken student maakt Sylvana Simons WOEDEND

Iemand met een beetje mensenkennis ziet dat dit niet gezond is:

Ze zit in een vergadering in een openbaar gebouw, ze is met haar club zichtbaar voor passerende mensen, een dronken persoon gluurt en roept: ‘Wow!’ Blijkbaar was hij verrast.

Ze vraagt rustig en tot dan nog netjes om zijn reactie te verklaren, want zij ontving het als agressie. Boodschappen ontvangen, zowel verbaal als non-verbaal, is een interpretatie die individueel is en afhankelijk van de eigen persoonlijke referentiekader, wat zeker niet betekent dat dat inderdaad zo bedoeld is door degene die de boodschap overbrengt.

De jongeman verklaart zich nader en gaf aan dat het een uiting van verbazing was. ‘Nee,’ roept ze dan en komt met allerlei argumenten (in mijn ogen allemaal non-argument) dat dat wel zo zou zijn. Ze kent hem niet en gaat ervan uit dat hij liegt over zijn gedrag en geeft een portie uiting van agressie om hem daarmee weg te jagen.

De agressie in jezelf zien bij de ander. Of is dit een persoonlijkheidsstoornis? Nu krijgt het verhaal van een van haar exen dat ze een destructief personage zou zijn meer geloofwaardigheid bij het zien van dit fragment.

Roland Kahn over ex Sylvana: ’Zij heeft een destructieve geest’

De ander de ruimte niet geven om zijn integriteit aan te tonen vanuit het gemis om onwelgevallige terugkoppeling in ontvangst te nemen omdat er een gebrek aan zelfreflectie is… Vertelt iets over de eigen integriteit.

De dader die de omgeving weet te overtuigen dat hij het slachtoffer is en zijn slachtoffer de dader. Ik heb mijn jeugd gedeeld met zo’n familielid en dit… Dit was een van de dingen die ik vele malen moest doorstaan.

Overheid, wat doe je ons aan?