Tegenstanders van IS zeggen:IS is vernietigd’

De terroristen van IS hebben geen gebied meer. Dat zeggen de groepen en militairen die al jaren tegen IS vechten. Eerder werd IS al uit Irak verdreven en nu is ook de laatste IS-plaats in Syrië veroverd.

De staat van het kalifaat, de val van IS

Mosul is bevrijd van Islamitische Staat. Het kalifaat is weer een stukje kleiner. En zo gaat het al sinds 2016. Maar wat gebeurde er eigenlijk allemaal in de drie jaar sinds het kalifaat door Islamitische Staat zelf werd uitgeroepen? In dit gedetailleerde overzicht, gebaseerd op de kaarten van de Nederlandse Thomas van Linge (20), vertellen we je het. Neem 9 minuten en kijk naar deze geschiedenis van het grondgebied van IS in Irak en Syrië.

ISIS loses its final stronghold in Syria

U.S.-backed Syrian forces say they have seized control of the last pocket of territory held by the ISIS in Syria. The victory puts an end to the brutal and long reign of terror by ISIS that once covered large parts of Syria and Iraq. Charlie D’Agata reports from northern Syria.

Has ISIS Really Been Defeated? | NowThis World

Has ISIS really been defeated? The answer… isn’t that simple. Today, ISIS has lost all but one percent of the territory that it once controlled. Which is why you’ve probably heard President Trump repeatedly claim ISIS has been defeated.