GAZA: Israël beantwoordt raketbeschietingen

Het Israëlische leger heeft vannacht vijftien doelen in de Gazastrook bestookt met luchtaanvallen. Daaronder waren doelen van Hamas en Islamitische Jihad. De luchtaanvallen zijn een vergelding voor een reeks raketaanvallen vanuit de Gazastrook.

Tientallen raketten werden gisteravond en vannacht afgevuurd op Israël. Sommige werden onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem, andere vielen in open gebied. Veel Israëliërs brachten de nacht door in schuilkelders. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Vandaag houden veel Israëlische scholen in het gebied hun deuren dicht.

Gisterochtend raakten wel mensen gewond, toen een raket afkomstig uit de Gazastrook een huis in de regio Sharon, ten noorden van Tel Aviv, trof. Daarbij vielen zeven gewonden. De eigenaar van het huis zei dat zijn familie het niet had overleefd als ze er niet in geslaagd waren op tijd in de schuilkelder te komen.

Die aanval, in Meshmeret, bracht premier Netanyahu ertoe een bezoek aan de Verenigde Staten voortijdig af te breken om terug te keren naar Israël.

Gisteravond kwam van Hamas het bericht dat er door bemiddeling van Egypte een staakt-het-vuren met Israël was gesloten, maar dat is niet bevestigd door Israël. Palestijnse bronnen in de Gazastrook zeggen dat door de Israëlische aanvallen zeven Palestijnen gewond zijn geraakt.

Israel bombs Gaza overnight

Israel bombed Gaza on the same evening that the US formally agreed to recognise Israel’s authority over the occupied Golan Heights. Earlier, Hamas fired a missile which hit a village north of Tel Aviv. At least seven Palestinians and seven Israelis were injured. Gaza has been under an illegal Israeli blockade since June 2007.

Israel: Success in the US, retaliation in Gaza

Cross-border violence between Israeli armed forces and militants in the Gaza Strip has entered a second day. Israel says it’s intercepted dozens of rockets fired from Hamas-controlled Gaza, bombing targets in response. This latest violence comes after a surprise rocket fired from Gaza hit a house near Tel Aviv. This comes as the United States reverses decades of policy in the Middle East by officially recognizing the Golan Heights as Israeli territory. US president Donald Trump trailed the decision on Twitter last week. During a visit by Israel’s Premier Benjamin Netanyahu in Washington, Trump signed a proclamation calling for recognition of Israeli sovereignty over the territory.

7 Palestinians injured in Israel attacks on Gaza Strip

Israel continues launching strikes on the Gaza Strip despite declaration of a ceasefire with the besieged Palestinian enclave.

Israeli troops have fired 30 new rockets and mortar shells toward Gaza, bringing the total number of attacks to 60 since the start of hostilities on Monday. Israeli warplanes also pounded areas in the north of the strip. In retaliation, Palestinian resistance fighters have also carried out rocket attacks on Israel. Israel intensified attacks on Gaza after a number of Israelis were wounded in a rocket attack near Tel Aviv on Monday morning.

ISRAËL: Huis verwoest door aanval

Een vanuit de Gazastrook afgeschoten raket heeft vanmorgen zeven mensen in Israël verwond. Dat melden verschillende persbureaus. De raket kwam terecht op een woning in de Israëlische regio Sharon, ten noorden van Tel Aviv.

Vlak voor de raket de woning raakte, ging het luchtalarm af. Onder de voornamelijk lichtgewonden is een kind. Twee vrouwen zouden er ernstiger aan toe zijn.