‘Voetballers met dubbele nationaliteit mogen alleen voor Oranje uitkomen’

Welkom bij De Nieuwe Maan op Stap. Deze week speelde Marokko tegen Argentinië een interland. Opvallend, 6 Marokkaanse spelers zijn geboren en getogen in Nederland. En volgden hier hun voetbalopleiding. Stel, je bent iemand zoals Hakim Ziyech. Kies je voor Oranje of Marokko. Dit is de vraag waar veel Nederlandse voetballers met Marokkaanse roots meezitten. Is hun keuze gebaseerd op loyaliteit? Of gaat het louter om een sportief motief.

De stelling van deze week luidt daarom: ‘Voetballers met een dubbele nationaliteit mogen alleen voor Oranje uitkomen’

Voetbal en identiteit: kies je voor Marokko of Oranje?

Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat kozen voor het Marokkaanse elftal en niet voor Oranje. Nu mogen deze Marokkaans-Nederlandse voetballers nooit meer voor Oranje uitkomen. Aan tafel: Een debat tussen Jacques Brinkman (oud hockey-international), Houssin Bezzai (oud profvoetballer) & Gijs van Campenhout (historicus Erasmusuniversiteit) over Nederlands-Marokkaanse jongens die voor het Marokkaanse nationale elftal kiezen in plaats van Oranje.

Dit kan je wel zo stellen…

Maar wat vinden de bezoekers van meneer Soemo hier nou van?