Staking openbaar vervoer: stations nagenoeg leeg, lange files op wegen

Medewerkers in het openbaar vervoer houden dinsdag een landelijke staking, omdat ze betere pensioenen willen. Door de staking rijden er bijna geen treinen, trams en bussen. De stations door heel Nederland zijn dan ook nagenoeg leeg. Vanwege de staking is het op de wegen juist extreem druk. Dinsdagochtend rond 7.30 uur stond er ruim 650 kilometer file.

AT5 Nieuws over ov-staking

Goedemorgen, u kijkt naar een extra nieuwsuitzending van AT5, Amsterdam moet het, net als de rest van Nederland, vandaag doen zonder openbaar vervoer, want er wordt gestaakt. Er rijden geen bussen, trams en slechts zeer summier treinen naar Schiphol.

Gedupeerde op Schiphol: ‘Wel lullig!’

In het hele land ligt vandaag het openbaar vervoer plat vanwege staking. Ook zijn er enkele vluchten geschrapt op Schiphol om te voorkomen dat het te druk wordt op de luchthaven. Verslaggever Jordi Versteegden peilt de stemming.

Ov-staking: fietsers door autotunnel

Door de ov-staking vaart het veer tussen Amsterdam-Noord en het centrum van de hoofdstad niet. De gemeente heeft daarom besloten de IJtunnel open te stellen voor fietsers. Normaal mogen alleen auto’s en motoren door de tunnel. Die moesten vandaag omrijden.