Venezuela: Oliebaronnen willen ‘hun’ olievelden terug

Volgens mij gaat het nu ongeveer beginnen, als ze niet al een tijd bezig zijn. ’t Is niet de eerste keer. Eigenlijk een klassieke regime change die vaker voorkwam voor en na de koude oorlog. Saddam Hoessein de vorige keer, vooraf gegaan door Afghanistan. In eerdere tijden Indonesië en daarvoor nog ook Iran tegen Mohammad Mosaddeq.

How Venezuela became ‘the cocaine capital of the world’

Once the wealthiest country in Latin America due to its riches in oil, Venezuela is now a central hub for selling narcotics in the Western world. According to one expert, the country is worse than a narco state. It is a mafia state.

The Revolution Will Not Be Televised

The Revolution Will Not Be Televised is a 2003 film focusing on events in Venezuela leading up to and during the April 2002 coup d’état attempt, which saw President Hugo Chávez removed from office for two days.

While the makers of this film are scrupulous in avoiding attributing the origins of the coup against the popular and progressive, democratically elected, Venezuelan President Hugo Chávez and his constitutional government, this contemporary film footage makes it abundantly clear that the imperialist government and state agencies of the United States of America are behind this illegal and anti-democratic coup.

Hugo Chávez: The Venezuelan Leader (Political History Documentary) | Timeline

Chávez is a documentary based on the public and political life of the Venezuelan Ex-President from the day of the rebellion he commanded on February 4th, 1992 until his death on March 2013.

Aimed primarily to the understanding of international audiences, the documentary presents the ideological origins of Hugo Chávez which led him to challenge the political schemes in Venezuela during the early 90s.

Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat? (4/5)

Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. In dit college vertelt professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.

En net als altijd: Ik hoop dat ik ongelijk heb…