Als je oprecht tegen IS en alle terreurbewegingen bent

Als je oprecht tegen IS en alle terreurbewegingen bent, dan moet je ook oprecht afstand nemen van het salafisme. Doe je dat niet, dan ben je een onwetende moslim en een tikkende tijdbom. Al zeg je zelf dat je IS afkeurt, je draagt nog steeds de leer van IS in je en die geef je bewust of onbewust door. Je bent als het ware een Paard van Troje.

Waarom ik dit zeg?

Lees bijvoorbeeld onderstaande tekst. En ik durf te wedden dat de meesten die het salafisme verdedigen en denken dat het ‘het ware’ pad zou zijn, dit niet eens weten. Salafisten hebben een hekel aan mij omdat ik ze confronteer met hun eigen literatuur. Ik ben niet van ‘horen zeggen’. Ik gebruik jouw literatuur en ook rechtstreeks uit het Arabisch. Geen vertaling. Ik vertaal die zelf en ik informeer ermee mensen die nadenken en wakker willen worden. You’re gonna hate me or love me… Enjoy the reading:

“Moslims zijn polytheïsten”

Dit stukje tekst van dit plaatje komt uit de verzameling genaamd; Al Durrar Al Sannia Fie Al Ajwibati Al Najdia (الدرر السنية في الأجوبة النجدية).

Deze verzameling hoort bij de fundamentele literatuur binnen het salafisme waarop heel veel salafistische geleerden hun islam baseren. Als je als salafistische imam deze verzameling niet in je bezit of niet gelezen hebt, dan is dat een schande en kan je niet echt een ware imam genoemd worden. De verzameling is geschreven door meer dan tien geestelijken en wordt door Saoedi-Arabië wereldwijd verspreid. Het is ook gratis te downloaden via internet uit officiële Saoedische pagina’s.

Ben je nieuwsgierig waarop terreurbewegingen als IS, Al Nusra, Al Qaida, Boko Haram et cetera hun ideologie baseren? Dan is dit stukje tekst al voldoende om een idee te hebben. Dit is wat er staat:

“Wij de geleerden van Mekka met onze handtekeningen eronder getuigen dat deze religie die de sheikh Mohammed Ibn Abdul Wahhab heeft opgericht – Moge God genadig over hem zijn – en waar ook de leider van de moslims naar roept, Saoed Ibn Abdul Aziz, namelijk naar de tawheed (monotheïsme) die hier in het boek is vermeld, – wij getuigen – dat het de waarheid waar geen twijfel aan is. En dat wat er in Mekka, Medina, in Egypte, de Levant, enzovoort tot nu toe gebeurt, van allerlei soort polytheïsme (shirk) die in dit boek ook zijn vermeld, dat dat allemaal: ongeloof is, (de persoon) is vogelvrij, wiens bezit afgepakt mag worden, die eeuwig in het hellevuur zal belanden. Diegene die dit geloof niet omarmt, er niet naar handelt, die niet loyaal is aan de aanhangers ervan en zijn afkeer aan de vijanden ervan niet toont, is in onze ogen ongelovig tot de Dag des Oordeels. En het is de plicht van de leider van de moslims om hem te bestrijden totdat hij berouw toont en naar dit geloof handelt.”

Wil je de rest van de tekst lezen als je Arabisch kan, dan kan je dat doen via deze rechtstreekse link:

http://shamela.ws/browse.php/book-3055/page-308#page-308

De meeste moslims zijn er niet blij mee als ik dit soort dingen deel. Maar dat vind ik niet erg omdat ik ze niet deel om mensen blij te maken. Ik deel wat reëel is en confronterend kan zijn. Het feit dat velen dit soort topics negeren zegt niets over mij, maar het verklaart waarom moslims machteloos toekijken hoe jongeren uit hun gemeenschap radicaliseren en het andere wat het ook zegt, is dat er veel gebrek aan zelfkritiek is. Men wil niet inzien hoe gevaarlijk het salafisme is en dat het rechtstreeks verantwoordelijk is voor de dood van honderden duizenden moslims.

Dit stukje wat ik heb vertaald zegt heel veel. Daarin is duidelijk te lezen hoe het salafisme de islamitische wereld als een ‘ongelovige’ wereld verklaart, inclusief de bewoners van Mekka en Medina. Moslims die niet salafistisch zijn, zijn in de ogen van deze salafistische geestelijken shirk-plegers (polytheïsme plegers). De tekst zegt duidelijk ook dat moslims in feite vogelvrij zijn. Dit baseren ze ook op uitspraken van Mohammed Ibn Abdul Wahhab, de oprichter van het salafisme die op zijn beurt zijn interpretatie van de islam baseert op Ibn Taymiyyah.

Je kan met dit stukje tekst iedere imam-salafist confronteren en vragen wat zijn mening is over Mohammed Ibn Abdul Wahhab en deze verzameling. Daag hem maar uit of hij kritisch is naar Mohammed Ibn Abdul Wahhab. Eigenlijk: probeer maar eens een artikel te vinden waarin salafisten kritisch zijn naar Mohammed Ibn Abdul Wahhab.

door Badr Youyou