Tientallen Rotterdamse ondernemers die hun zaak tijdelijk moeten sluiten van burgemeester Aboutaleb

Tientallen Rotterdamse horeca-ondernemers die hun zaak maandenlang moeten sluiten van de burgemeester, hebben dit besluit aangevochten bij de rechter. Ze hadden een cash center in de zaak staan.

“De burgemeester is er niet om deze ondernemers te straffen. Hij is geen sheriff”, zegt een van de advocaten.

Met de cash centers kon contant geld gebruikt worden om spullen te kopen of inleg te storten op de goksite Forzza. Deze in Curaçao gevestigde goksite heeft geen kansspelvergunning in Nederland. Uit onderzoek van de gemeente bleek dat 95 procent van het ingelegde geld gebruikt werd om te gokken. In maart zou er volgens de gemeente 1,2 miljoen euro zijn vergokt op Forzza. Dit tegen het zere been van de burgemeester en de kansspelautoriteit. Overigens zegt de exploitant dat dit bedrag veel lager is.