Sheikh Yusri (Azhar Universiteit) over de verspreiding van het Wahabisme

Het hedendaags genoemde salafisme/Wahabisme, is een van de meest gevaarlijke, en agressieve stromingen uit de geschiedenis van de islam. Het discrimineert andere groeperingen, heeft bijna geen grenzen met het verwijderen van mensen uit de islam, en is daarmee een gevaar voor de islamitische wereld.

Via actuele Soemo, een van onze kanalen op YouTube… Vergeet niet te abonneren.

Veel jongeren raken door het salafisme in de ban vanwege hun macht over Mekka en Medina op dit moment, maar zij weten grotendeels ook niet hoe de macht over Mekka en Medina is verkregen door hen.

In Tarieg Najd (Geschiedenis van Najd) wordt de pact tussen Al-Saoud, de Engelsen en Mohammed ibn Abdul-wahhab blootgelegd en besproken hoe deze drie samenwerkten om een eind te maken aan het Ottomaanse Rijk.