Inktvis uit de Noordzee met de Gebr. Hartering | How To

In deze How To gaan we langs bij het restaurant van de broers Paul en Niek Hartering, waar ze laten zien hoe je een hele inktvis, gewoon uit de Noordzee, lekker klaarmaakt.

Paul en Niek Hartering openden vijf jaar geleden een restaurant in Amsterdam. Paul kookt en Niek doet de voorkant, en koken doet Paul zo goed dat Gebr. Hartering inmiddels een van de beste restaurants van de stad is.

Bij Gebr. Hartering wordt niks weggegooid, zelfs visingewanden niet. Die gaan of in een pot de fermentatiekelder onder Pauls huis in, of de pan in voor een supersmaakvolle saus. In deze How To laat Paul zien hoe je pijlinktvis in zijn geheel verwerkt. Hij gebruikt niet alleen het sifon dat we kennen van de inktvisringen, maar het hele beest en maakt een lekker sausje van de inktzak, de kop en de lever. Niek zocht er natuurlijk een lekkere fles wijn bij uit.

Maak thuis wat lekkers in deze tijden van quarantaine. De komende weken publiceren we elke zondag een How To video uit ons rijke archief. Bekijk hier meer How To’s: https://bit.ly/3cvK0iO