Verdeeldheid, groter dan ooit te voren

Jullie roepen constant het volk op om een juiste keuze te maken. U bent geen volk, u bent verdeeldheid zelve. En de mensen die u oproept horen u niet, ze kunnen niet eens lezen. Wat u ze als beter wilt aanbieden begrijpen ze niet, het zit boven hun vermogen. Ze verstaan GEEN eerlijkheid, rechtvaardigheid.

Er is verdeeldheid, groter dan ooit te voren. Deze verdeeldheid werd gekweekt, ontwikkeld, door de jaren heen. U bent bespeeld, en al heel vroeg in elke campagne, en via de media. De media is een van uw vijanden, niet de regeringsleiders. De media geeft u slechts een mogelijkheid: strijd tegen rijk en arm, lees neger tegen hindoestaan. De verkiezing is niet om de regeringspartij weg te stemmen, de verkiezing is tegen de Afro-Surinamer, tegen de creool, tegen de blaka man.

Dit deel van de bevolking gaat de schuld krijgen van het feit dat u geen ontwikkeling kan brengen, dat u te maken krijgt met onnodige belastingen, dat de toekomst van uw kinderen verpest wordt.

De regeringspartij verkoopt zichzelf als nationale partij. De regeringspartij bestaat uit alleen de Afro-Surinaamse bevolking. Dat zijn mensen die van de oppositionele partijen komen, de laag ontwikkelden, de armen.

Om vooruitgang te realiseren, gaat u het toch eerst goed moeten maken met deze groep. U zit in een vicieuze cirkel. Om het goed te maken kost het tijd en geld, 2 dingen die u niet hebt. Het is juist deze situatie dat nodig is om het totale volk te kunnen blijven onderdrukken.

U bestaat 45 jaar. Hoeveel van deze 45 jaren heeft u besteed aan uw bevolking? Er zijn partijen die langer dan deze periode bestaan. Hoeveel hebben zij geïnvesteerd in u, kunt u dat aantonen? Dezelfde mensen die u hebben verwaarloosd beloven u verbetering. U heeft nu te kampen met het gevolg daarvan.

Ik ben geen politicus maar slechts een stem, en een idee… Ik kan u aangeven dat dit deel van uw uitdaging nodig is om uw doelen te realiseren. Zonder hen kunt u dat niet. De benutting van potentie van deze groep is niet eens 10%. Deze groep kent de eigen mogelijkheden niet, laat staan tot wat ze in staat zijn te doen.

Er zit een ingrediënt in deze groep dat u mist, en dat is kracht. Het is juist deze kracht die zorgt dat u continu strijdt voor een beter leven.

Johny Griffith, Di Real English

Een partij kan niet zorgen voor eenheid, eenheid moet komen vanuit overheidsbeleid. Als er onbalans is in het functioneren van oppositie en coalitie, is eenheid een utopie. In feite een doel dat niet bereikt zal worden. De kosmos staat niet achter verandering dit jaar. Dat is volgend jaar. Dit jaar is voor frustratie en hard werken.

Greets