Man schiet vrouw neer in Suriname

Man schiet vrouw neer in Suriname… omdat ze het niet meer zag zitten in de relatie, dus… Weer een relatiedrama, een schietdrama. Hoeveel kan u nog dragen? Wat blijft er emotioneel nog van u over?

Op dit moment zijn er honderden… Nee, duizenden mannen die hebben gezien hoe ze het moeten doen, wat ze kúnnen doen. Alles wat u waarneemt, is een les. Bewust of onbewust.

Dus, ergens in de opvoeding leert u uw zonen aan dat de vrouw bezit is. Heeft u dit wel door? Als de vrouw een andere man wenst. of ze gaat vreemd, moet ze het met haar leven betalen…

“Relaties zijn nu harder geworden… om t simpele feit dat conversaties smsjes geworden zijn… argumenten op telefooncalls zijn gaan worden en gevoelens… Tja, statusupdates…”

Mijn vraag is: Als jullie vrouwen elke man zou laten sterven die vreemdgaat, dan was er nu een ernstige tekort aan mannen, want teveel van jullie partners “neppen” jullie en rechtvaardigen dat ook nog eens. Het mag voor de man, maar niet voor de vrouw.

Hoe kijk ik hier eigenlijk naar? Iedereen is emotioneel en roept om de zwaarste straffen voor deze misdaad… Is dit wel verstandig? Wat heeft u hiervan geleerd? U gaat dan iemand opsluiten voor de komende 20 jaar
en dan wachten we tot deze situatie zich weer herhaalt in een paar maanden tijd. En dan weer en daarna weer…

Moeten we niet eens een keer onderzoeken hoe het komt dat mensen
dit gedrag vertonen? Met deze zieke gedachten rondlopen? Het is wel duidelijk dat we iets niet correct doen, dat een “hele samenleving” met deze gedachten rondloopt, dat een mens het bezit is van de ander. En te bedenken dat we een bijzonder “religieuze” samenleving zijn.

Het onderzoek dat ik voorstel, is niet zo aantrekkelijk voor de overheid, omdat er niets materieel uit te halen valt. De middelen zullen er daarom niet zijn. Maar als u niet weer met deze issue te maken op termijn of wilt krijgen, dan is dit onderzoek meer waard dan een inzameling voor Covid-19 slachtoffers. Want Suriname heeft zeer dringend behoefte aan mental healthcare!!!

Een ieder die meevoelt met mij, please drop aub een comment voor me. Abonneer op onze nieuwsbrief en join honderden anderen. We as a society can make a change if we really want to… That’s my belief…

Yours truly Johny Morgenster