De staat als waakhond van het kartel – Frits Seelen vertelt …

Foto door Wendelin Jacober op Pexels.com

Frits Seelen begon na de val van de Muur met twee tuincentra in Berlijn en werd in no time de grootste en beste plantenhandelaar van de miljoenenstad. Tot grote ergernis van alle andere bouwmarkten die de plantenhandel in handen dachten te hebben.

Vier jaar geleden kwam de Duitse FIOD, het ‘Finanzamt’ met een zwaar bewapende roversbende bij alle bedrijven en woonhuizen van Frits over de vloer en roofde alles van waarde weg. Vier jaar later is er nog steeds geen aanklacht geformuleerd of proces opgestart. Het geld is en blijft weg.

Frits Seelen is niet de enige die dit overkwam. Het gebeurt veel en veel meer. De overheid deed niets anders dan optreden als beschermer van het bestaande kartel en wat ze beoogden was simpel: Seelen en zijn bedrijven tot de grond toe afbreken.