Hoe CNV en FNV haar eigen leden verraadden, met Transport en Logistiek Nederland

Foto door Pixabay op Pexels.com

Willem Grünnbauer zag hoe de vakbonden en de werkgevers (Transport en Logistiek Nederland) in de transportsector samen een plan maakten om Nederlandse chauffeurs te vervangen door goedkope buitenlandse chauffeurs. Er kwam zelfs een handboek’ Succesvol omvlaggen’, naar analogie met de scheepvaart waar omvlaggen schering en inslag is.

Veel Nederlandse transportbedrijven werden een Oost-Europees bedrijf, met dito werknemers, voor een paar schamele eurootjes per uur. Niet alleen de Nederlandse trucker verdween, maar ook de truckersrestaurants, een toch aanzienlijke sector, die dreef op truckers die nog wel normaal betaald kregen. Het schandelijkst waren echter de vakbonden wier leden contributie betaalden om hun eigen toekomst te vernietigen …

Na de break gaan we met Willem de diepte in over de teloorgang van het geweten in christelijke media.