‘Ik voel me geen JONGEN of MEISJE’ | Van comment naar gesprek over non-binair

Jongen of meisje, dat zijn de bekende termen als het gaat om je geslacht. Maar wat als je niet in één van die hokjes past? Dan ben je misschien wel non-binair.

Een tijdje geleden maakten we op Instagram een nieuwsvideo over een non-binair personage in Spangas. Dat riep nogal wat op: meer dan 6000 keer werd er gereageerd. En de meningen liepen totaal uiteen. Sommigen vonden een non-binair karakter geweldig, anderen moesten er niets van weten.

In ‘Van comment naar gesprek’ gaan we in op die comments en gaan we offline het gesprek aan. In deze video gaat Jeroen in gesprek met drie jongeren die totaal anders over dit onderwerp denken. Sal (19) is zelf non-binair en wil aangesproken worden met hen of hun, in plaats van hij of zij. Tycho (17) vindt juist dat je als man of vrouw bent geboren, iets anders is er niet. En Rutger (19) vindt dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn, maar dat je daarin niet moet doorslaan.