Gevangene in de dodencel

Aan een gevangene in de dodencel werd zijn laatste wens gevraagd voordat hij in de stoel zou worden geëlektrocuteerd. Hij vroeg om pen en papier en schreef toen:

“Beste moeder,

Als de wet vandaag eerlijk was, zou je hier naast me zitten wachten om geëlektrocuteerd te worden in de elektrische stoel, maar aangezien de wet blind is, ben ik veroordeeld voor de misdaden die we samen hebben gepleegd.

Mam, weet je nog hoe het begon? Weet je nog toen ik 3 jaar oud was toen ik de snoepjes van mijn broer stal? Je corrigeerde me niet.

Weet je nog heel goed toen ik vijf was, de dag dat ik het speelgoed van mijn buren stal en het thuis verstopte, je zei niets.

Mama, herinner je toen ik 12 was toen ik de bal van mijn neven in de garage verstopte, toen hij thuis kwam met ons spelen en je zei dat je het niet zag, maar je zag het wel.

Herinner je je de dag dat ik op 15-jarige leeftijd van school werd gestuurd? Papa wilde me straffen, maar je weigerde en diezelfde dag had je een bittere ruzie met papa omdat je me verdedigde. Je zei dat ik nog jong was, je zei dat de leraren het verkeerd hadden om te zeggen dat ik niet naar de les ging. Je verdedigde me, je zei dat ik gelijk had, maar je wist dat ik ongelijk had.

Mam, ik weet het nog heel goed, je zag me de fiets van onze buren stelen toen ik 17 was, maar je hebt niet gemeld dat ik hem verkocht heb, maar je was zwijgzaam mama?

Je hield zoveel van me. Ja, je hield van me, maar je corrigeerde me niet. In plaats daarvan verwende je me. Dat is hoe het begon en het liep langzaam af tot vandaag, wanneer ik zal worden geëxecuteerd voor bankoverval en moord.

Ik was heel jong, ik had alleen je begeleiding nodig, mama. Tegen de tijd dat u dit leest, ben ik weg.

Vaarwel, uw liefhebbende zoon.

Door Badr Youyou