Explosie bij coffeeshop blaast alle ramen eruit

Bij een coffeeshop op de Admiraal de Ruijterweg in West is vannacht rond 3.30 uur een explosief afgegaan. De straat werd daarna meteen afgezet door de politie.

Op Twitter meldt de politie dat er geen gewonden gevallen zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse geweest om onderzoek te doen naar het gebruikte explosief.

Op beelden is te zien dat het rolluik voor de toegangsdeur van de coffeeshop helemaal ontzet is. Meerdere ruiten in de omgeving zijn gesprongen door de knal. Volgens een getuige zouden twee personen het gemunt hebben op een geldwisselautomaat in de coffeeshop. Zij zouden na de explosie zijn weggereden op een scooter. De politie heeft ook getuigenverklaringen waarin wordt gesproken over een auto die zou zijn weggereden.