Divali

Foto door Rahul Pandit op Pexels.com

Het lichtjesfeest… Het feest waarbij de overwinning van het Goede op het Kwade wordt herdacht… ’t Feest waarbij vrede de overhand heeft en de rust terugkeerde in Ayodhya, the City of Sri Ram…

Maar thans, anno 2020 in Suriname voel ik die vibe niet… Ik vraag me af hoe bepaalde gasten die het land regeren hun Dia opsteken. Betekent het woord “Dharm” ook niets meer? Waar zijn “Eerlijkheid en Oprechtheid” blijven steken? Ik vraag me af of die SRD 300 (zogenaamde bonus!) een afkoopmodel is om hun geweten te sussen…

Ik vraag me af… hoe men in staat is te slapen terwijl er ambtenaren zijn die nog niet uitbetaald zijn (!!!), die ook mens zijn en deel uitmaken van de samenleving, en ook gezinnen hebben om te onderhouden, die ook Divali vieren…

God, ik schiet woorden tekort. Ik vraag me af, hoe leiders slapen terwijl op dit moment een valuta oorlog gevoerd wordt in dit land. Ik vraag me af: President, is dit uw voorbeeld van Hindu zijn? Hoe slaapt u? Waar is uw geweten? Waar is Uw Trots? Waar is uw geloof in God? Of heb ik het mis en bent u geen mens?

Pres, ik vraag u beleefd zaken te herzien op deze heilige dag. Ik vraag u beleefd uw zelve terug te roepen op de eed door u afgelegd toen u beëdigd werd onder de vlag en het wapen van Suriname, uw land… Mijn land, ons land.

Niettemin vraag ik u beleefd uw beloftes na te komen. Zo niet, dan weet ik een ding zeker: De Allerhoogste God, de Creator, de Schepper van ’t Universum, Multi- en Omniversum met aan zijn rechterhand Karma… zal op een dag oordelen.

Hoe dan ook wens ik de totale Surinaamse bevolking een Shub Divali toe…

Jai Laxmi Mata!!!

Johny