Bronto de Hagenees

Personeel Biza wil dat Bronto Somohardjo vervangen wordt – ABC Online Nieuws

Het personeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft vandaag geprotesteerd voor het Regeringsgebouw. Al maanden hebben zij geen loon ontvangen en ze zijn het niet eens met de gang van zaken op Biza. Zij eisen dat minister Somohardjo gereshuffeld wordt.

De voorzitter van de Algemene Bond Personeel Binnenlandse Zaken, Alicia Grant overhandigde een petitie aan vice-president Ronnie Brunswijk. De VP zal de problemen van de mensen bespreken in de Raad van Ministers en met de president.

Minister Bronto Somohardjo zei voor aanvang van de RvM-vergadering aan verslaggever Raoul Roeplal, dat hij op zijn ministerie geconfronteerd is met 3 typen ambtenaren.

De groep die ontevreden is, is kort voor de verkiezingen in dienst genomen. Van hen ontbreken alle stukken, omdat zij niet volgens de juiste procedures in dienst zijn genomen.

So Bun

MINISTER SOMOHARDJO BRENG OOK UW STUKKEN NAAR DNA – TBN PRIME ALERT

Ashwien Adhin aangehouden door de politie; NDP-fractie gaat in beraad – ABC Online Nieuws

Voormalig vice-president en huidig NDP-parlementariër Ashwien Adhin, is vandaag aangehouden door de politie. Zijn aanhouding wordt gedaan in het onderzoek naar vernielde apparatuur op het kabinet van de vice-president, ter waarde van SRD 1,5 miljoen.

Minister Kenneth Amoksi van JusPol zegt in het parlement, dat Adhin meerdere malen is opgeroepen voor verhoor. Hij heeft echter verzuimd zich aan te melden, waarna de politie van start is gegaan met de opsporing en aanhouding van Adhin.

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP in DNA, zegt dat de wet is overtreden met de wijze waarop Adhin is aangehouden. De fractie heeft zich teruggetrokken om zich te beraden.