Diaspora instituut Suriname is een feit | STVS JOURNAAL

Diaspora Instituut Suriname versterkt met website – ABC Online Nieuws

Vandaag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internation Business & Internationale Samenwerking een presentatie gehouden over het Diaspora Instituut Suriname (DIS).

Minister Albert Ramdin heeft een website laten lanceren, zodat een unieke gelegenheid wordt geboden aan Personen van Surinaamse Afkomst, om elders op de wereld een bijdrage te leveren aan de toekomst van Suriname. De website moet ervoor zorgen dat de diaspora gemeenschap op gestructureerde wijze kan bijdragen aan de ontwikkeling, zegt Ramdin.

President Chan Santokhi is blij met de website en het Instituut. Volgens hem is de diasporagemeenschap belangrijk voor onder andere: kennis, investeringen, onderwijs en het uitdragen van Suriname voor toerisme.

Het staatshoofd zegt dat het wenselijk is om diasporakapitaal aan trekken. In dat kader is een commissie ingesteld voor het opzetten van een diasporafonds en eventueel diasporabank.