Documentaire: Ajax Wint De Wereldcup

Vandaag precies 25 jaar geleden, tegen een uur of twee vanmiddag om precies te zijn, wint Ajax de wereldbeker in Tokyo. Die trip naar Japan is behalve voor Ajax ook een onvergetelijke reis voor onze AT5-ploeg.

Presentator Ton van Royen, sportverslaggever Raymond Bouwman, producer Gerdie Hulsbergen en cameraman Frank van Brandwijk zijn voor AT5 in Tokyo.

In het hotel waar feest werd gevierd, in het vliegtuig terug naar Amsterdam. Maar ook in de stad, de lege straten, de overvolle kroegen. De scholen, ziekenhuizen, winkels en kantoren was even niemand aan het werk. Frank Awick bij de spelersvrouwen in de kantine van stadion De Meer. Iedereen zat voor de buis. en natuurlijk bij de huldiging twee dagen later op het Museumplein.

Dit alles is te zien in een AT5 Documentaire van bijna een uur: Ajax Wint De Wereldcup.