Ook in Amsterdam wil horeca uit protest open

Ook in Amsterdam zijn horecaondernemers van plan om op 17 januari hun zaak te openen, zelfs als ze daarmee de wet overtreden. Ze willen niet langer wachten tot de overheid de coronamaatregelen versoepelt. Eerder deze week kondigden vijftig regio’s al aan om met de actie mee te doen, maar raadde de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland dat af.

Inmiddels zijn er voor 17 januari ook plannen voor een protest op het Museumplein waarbij wordt gedemonstreerd tegen het beleid. Vanuit het kabinet gaan geluiden op dat er extra steun komt voor de horeca, toch weerhoudt dat Kroone er niet van om de zaak halverwege volgende maand te openen. De gemeente laat weten de actie binnenkort te bespreken met Koninklijke Horeca Nederland.

Horeca op zwart als protest tegen ‘uitzichtloze coronamaatregelen’

Wijchen – Horecaondernemers in Wijchen zijn de sluiting in coronatijd zat. Ze vinden dat er maatregelen moeten komen. Om dit kracht bij te zetten komen ze vrijdag met een protestactie.

Horeca in protest: we gaan 17 januari open, coronamaatregelen of niet

Meer dan duizend Limburgse horecaondernemers zijn van plan om op 17 januari de deuren weer te openen. Horecabedrijven in vijftig steden en regio’s in het land gaan op die januaridatum weer open, zelfs als dat niet mag. In Limburg gaat het om 1200 horecaondernemers.

Dat laat het Limburgse district van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) woensdag weten. “1200 Limburgse horecaondernemers hebben zich achter de landelijke actie geschaard”, zegt districtsvoorzitter Guido Kreutzer. “Dat is tweederde van onze leden.” In Limburg zijn 1800 ondernemers aangesloten bij Koninklijke Horeca Nederland.

Die ondernemers zijn aangesloten bij afdelingen. Die van Maastricht, Heerlen, Roermond, Valkenburg, Venray, Weert, Nederweert, Horst aan de Maas en Roerdalen hebben zich aangesloten bij de actie van KHN. “Daar kun je die van Sittard-Geleen aan toevoegen”, zet Kreutzer. “En er zullen er nog wel meer volgen. De telefoon staat roodgloeiend.

‘Grote Flevolandse opkomst verwacht bij horeca-protest’

Flevolandse horeca-ondernemers kunnen zich vanaf dinsdag opgeven voor een protest tegen de coronamaatregelen, op het Malieveld in Den Haag op 7 december. Directeur Frans van Rooij van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) verwacht veel deelnemers.

BREAKING: Forensisch bewijs laat zien dat de laptop in het midden van NYP-exposé van Hunter Biden was – Daily Mail