#43 Media weigert ‘COVID 19’ documentaire. Ab Gietelink, Nico Sloot en Belgin Inal

Internationaal ondernemer Nico Sloot en de zeer ervaren regisseur Belgin Inal maakten met productiemaatschappij Docsfair de documentaire Covid 19.

De fraaie technisch professioneel gemaakte documentaire (99 min), bevat veel kritische informatie over de Coronacrisis en werd door de NOS geweigerd. Hoe ging het maakproces precies in zijn werk en waarom weigert de NOS een dergelijk artistiek en inhoudelijk hoogwaardig product?

In ‘Covid 19’ gaat ondernemer Nico Sloot met steun van een burgercomité op zoek naar de oorzaken van de coronacrisis. Hij interviewt zijn broer, de farmaceutisch wetenschapper Willem Sloot en de ziekenhuisarts Evelien Peeters over de farmaceutische industrie. Hij bezoekt hoogleraar Cees Hamelink over de rol van de media, Ad Broere over het financieel stelsel en Bob de Wit over een toekomstige wereld van biotech en datatec.

De docu stond lange tijd achter een paywall maar is de komende twee weken gratis te bekijken op http://docsfair.nl/covid19movie​.