Nederland gaat in lockdown, dit zijn alle maatregelen | Omroep Brabant

Vanaf middernacht gaat een stevige lockdown in. Niet-essentiële winkels, sportscholen en openbare ruimten zoals bioscopen, pretparken en dierentuinen gaan dicht.

Toespraak Rutte vanuit Torentje: Nederland vijf weken op slot

Premier Rutte heeft zojuist het land toegesproken en verzwaarde coronamaatregelen aangekondigd. ‘Ik heb een ingrijpende boodschap. Nederland gaat vijf weken in lockdown. Alle plekken waar mensen elkaar ontmoeten gaan dicht. Op een paar uitzonderingen na.’

Woensdag mag er geen les meer gegeven worden op scholen. Alleen onderwijs op afstand mag. Dat geldt voor alle scholen en universiteiten, met een uitzondering voor leerlingen in het eindexamenjaar.

Dat betekent dat onder meer kappers en kledingzaken, maar ook de kerstmarkten, dierentuinen, bioscopen, sauna’s, musea, seksclubs, concertzalen en de theaters dicht moeten. Bij bouwmarkten kun je nog wel producten bestellen en afhalen. De restaurants in hotels gaan dicht. Supermarkten en drogisterijen blijven open. Medische contactberoepen zoals de tandarts mogen blijven werken.

In wijkcentra mogen alleen kwetsbare groepen activiteiten doen. Deze maatregelen duren in ieder geval tot 19 januari.

Joelende demonstranten verstoren toespraak Rutte

De toespraak van premier Rutte maandag werd ruw verstoord door demonstranten die voor het Torentje stonden te fluiten en te joelen.

BREAKING: Forensisch bewijs laat zien dat de laptop in het midden van NYP-exposé van Hunter Biden was – Daily Mail