Vaccinatiecampagne kent veel problemen • Z zoekt uit

Niet alle hobbels op de weg naar een coronavrije samenleving zijn oplosbaar. We hebben te weinig prikkers, te weinig vaccins en nieuwe virusvarianten dreigen de vaccinatiecampagne te verstoren. Het lijkt er op dat we voorlopig nog niet van het coronavirus af zijn.

Eerste Amsterdamse coronavaccinatie

Verpleegkundige Carol Verdonk heeft vandaag om 12.00 uur de eerste Amsterdamse prik tegen het coronavirus gekregen. Verdonk is werkzaam op de Intensive Care van het Amsterdam UMC locatie AMC en behoort tot de groep van ziekenhuismedewerkers die werkzaam zijn in de acute zorg.

Vanochtend vroeg kwamen de vaccins van farmaceuten Pfizer/BioNTech al aan bij de ziekenhuizen van het Amsterdam UMC. Het ziekenhuis gaat het eigen personeel vaccineren dat werkzaam is op de spoedeisende hulp, intensive care, corona-afdelingen en de ambulancedienst.

Medewerkers van Amsterdamse verpleeghuizen zijn ook snel aan de beurt om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus, toch moeten zij nog even wachten. Vanaf maandag begint de Amsterdam GGD namelijk pas met vaccineren.