President geeft nader uitleg over keuze voor IMFABC Online Nieuws

De toestand waarin het land verkeert is helemaal anders dan jaren terug toen de vorige regering in zee is gegaan met het IMF. De schuldenlast is nu vele malen hoger.

Met ondersteuning van IMF wil Suriname de staatsschuld verlagen, inflatie terugbrengen, internationale reserves opbouwen en de importdekking die nu voor minder dan een maand is omhoog brengen. Ook het BBP wil de regering omhoog brengen met bijstand van IMF.

Dat zei president Chan Santokhi vanochtend tijdens de regeringspersconferentie.

Koersbeheersing in vooruitzicht door ingevlogen US Dollars – ABC Online Nieuws

Minister Armand Achaibersing van Financien & Planning wilde vanwege strategische redenen niet aangeven hoeveel US Dollars vanuit Amerika zijn ingevlogen. Wel gaf hij aan dat dit op regelmatige basis zal plaatsvinden.

Cash Euros zullen worden omgewisseld in US Dollars, en girale US Dollars kunnen ook worden omgewisseld in cash US Dollars. Dit moet zorgen voor koersbeheersing. De dollars komen niet rechstreeks van de FED, maar door tussenkomst van de FED.

Achaibersing zegt dat er geen fusie komt tussen DSB en Hakrinbank, maar er wordt uitgekeken naar een strategische samenwerking.