“Massavorming houdt ons in de coronacrisis”, zegt klinisch psycholoog Mattias Desmet!

“Vaccins zijn niet de uitweg uit deze crisis bij massavorming blijft”, zegt klinisch psycholoog Mattias Desmet tegen Maurice de Hond.

Afgelopen week interviewde geograaf en opiniepeiler Maurice de Hond klinisch psycholoog Mattias Desmet. De Belg die al eens eerder grote indruk maakte bij “ De Nieuwe Wereld “ in een gesprek met Marlies Dekkers en Ad Verbrugge, deed opmerkelijke uitspraken rondom massavorming en hypnose die onze samenleving gijzelt, aldus de Vlaming.

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond n.a.v. zijn interessante zoom gesprek met Desmet, waarin hij uitlegt dat ook beleidsmakers slachtoffer zijn geworden van dit mechanisme waarbij het vrijwel onmogelijk is om de cirkel te doorbreken. Maurice de Hond ziet wel een mogelijke oplossing voor dit fenomeen en dat is de periode mei/juni 2021, als een groot deel van de Nederlanders gevaccineerd is en het virus een lage prevalentie kent. “Veel mensen zullen zich dan veilig voelen omdat ze gevaccineerd zijn en stappen dan uit de angst. Dit is het moment om door te pakken en de massavorming te doorbreken”, betoogt De Hond.

Zo complex is de massapsychologische dynamiek van de coronacrisis. BDHiDP afl.6: Mattias Desmet

Pas als je echt begrijpt hoe we in deze coronacrisis zijn beland, weet je ook hoe we eruit kunnen komen.

Professor in de klinische psychologie Mattias Desmet beschrijft de psychologische mechanismen van deze crisis. Het psychologische onbehagen dat al voor de crisis in de maatschappij aanwezig was zorgde voor een grootschalige vorm van massavorming, ongezien in de menselijke geschiedenis. De virologen-experts namen de leiding over de maatschappij en proberen die om bepaalde psychologische redenen ook vast te houden. De democratisch verkozen bestuurders lopen eigenlijk gewoon aan hun leiband. En het gevaar dreigt dat, zelfs als het vaccineren succesvol is, deze toestand toch blijft aanhouden.Pas als veel mensen gaan begrijpen hoe deze crisis echt in elkaar steekt, kunnen we ervan af geraken. Anders dreigt de vernietiging van veel dat ons lief is.

BREAKING! Huig Plug live bij het Avondklokoverleg. Zo werken de MSM: 1 camerman, 4 plopkappen!

En ja hoor, Huig komt er wederom niet af zonder flinke politie-intimidatie, mediaschandalen en gladde politici en ABD Topconsult ambtenaartjes. Huig Plug kent ze allemaal, vertelt u wat ze doen en gedaan hebben, en vertelt hen ook wat ze móeten doen.

Deze Binnenhofreportage heeft een paar pikante persmomentjes; een zeker agressief NOS-bijklusmeisje van Amnesty-International en onze systeemverdedigende media staan er gekleurd op: Eén cameraploeg, bedient zowel de NOS, RTL, SBS als nog een een zooi ‘onafhankelijke kwaliteitsmedia’.