Huig Plug LIVE #7: Gerard Roes (vriend van Demmink) valt Huig Plug lastig

Gerard Roes, ‘fixer’ van Joris Demmink en deksel van vele doofpotten, fietst langs Huig Plug en valt naar hem uit. De avondklok komt uit een wet uit 1996, die onder gezag van Joris Demmink en Gerard Roes tot stand is gekomen. Het gaat om de zogeheten ‘Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag’, die in werking is getreden op 3 april 1996, maar niet is ‘geactiveerd’.

Volgens bronnen wordt er eerder gekeken naar welke delen van die wet bruikbaar zouden zijn om een avondklok te kunnen instellen. Van het activeren van de gehele wet zou geen sprake zijn.

,,Wel kunnen delen nuttig blijken om onderbouwing te vinden voor maatregelen.”

Wie echt wil weten hoe de wereld van het Binnenhof in elkaar zit, kijkt de reportages van Huig Plug.

Gerard Roes was ook nog eens secretaris/notulist, bij de verhoren van onder meer de Minervanen Demmink en Opstelten. Het ging over de drugstransporten die door de NL staat werden georganiseerd. Zo houden vriendjes voor het leven elkaar de hand boven het hoofd. Als er problemen zijn, verhoor je toch gewoon elkaar?