Weekend vol rellen: ‘Coronamoeheid is nooit een excuus voor geweld’

De vele rellen van afgelopen weekend vragen om een keiharde aanpak, zegt de waarnemend burgemeester van Vlaardingen, Bas Eenhoorn, in Goedemorgen Nederland. “Repressief, zwaar straffen, zo snel mogelijk. Het is schandalig hoe de politie wordt aangevallen. Het zijn gewone mensen met een gezin die op deze manier kapotgemaakt worden.”

Frank Paauw over het politieoptreden tegenover de relschoppers | Op1

Rellen zondag in Amsterdam en Eindhoven, nadat illegale demonstraties tegen de coronamaatregelen door de politie werden beëindigd. In de laatste stad werden door relschoppers op grote schaal vernietigingen aangericht en moest de politie met waterkanonnen en traangas ingrijpen. Bij Op1 vertelt verslaggever Jan Peels van Omroep Brabant wat zich in Eindhoven afspeelde, bellen we met Burgemeester John Jorritsma en voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls en schuiven politiechef Frank Paauw en terreurexpert Jelle van Buuren aan over de volkswoede.