‘Onze stad is vernietigd door relschoppers’, zegt burgemeester Mikkers | Omroep Brabant

“Dit doet pijn, pijn voor ons allemaal.” Burgemeester Mikkers van Den Bosch heeft dinsdag honderden mensen toegesproken die naar de stad waren gekomen om schoon te maken en de getroffen ondernemers te steunen. “Oeteldonk zijn we samen.” Al het Brabantse nieuws volgen?

Zo gingen relschoppers tekeer in Den Bosch | Omroep Brabant

Gebroken ruiten, glasscherven en losse stenen: het centrum van Den Bosch ziet er dinsdagochtend uit als een verlaten slagveld. Tientallen jongeren trokken maandagavond plunderend en rellend door de binnenstad van Den Bosch.

Rellen en vernielingen in Amsterdam-Oost

Tientallen jongeren verzamelden zich gisteravond rond het kruispunt van de Molukkenstraat en de Insulindeweg, na verschillende oproepen om de avondklok te omzeilen en onrust te stoken.. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en ruiten werden ingegooid. Ook probeerden relschoppers om een politiebusje om te duwen.