Weer rellen in Nederland: Politie bekogeld met vuurwerk en stenen

In meerdere steden zijn maandagavond, op de derde dag dat de avondklok geldt, mensen aan het rellen.

Politici vingerwijzen rondom rellen: ‘Vorm van campagnevoeren’

Jesse Klaver die middels een tweet FVD en PVV oproept om te stoppen met ‘ophitsende berichten’, Thierry Baudet die daarop spreekt van ‘schandalige aantijgingen’, Gert-Jan Segers die Baudet’s partij een verantwoordelijkheid toedicht bij de rellen omdat die partij het woord ‘verzet’ in de mond nam. De onlusten zorgen ervoor dat politici op Twitter elkaar beschuldigen van het verkondigen van apekool.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra vindt dat “alles op alles” gezet moet worden om de schade die veroorzaakt is tijdens de rellen “tot de laatste cent” op “dat tuig” te verhalen. Dat zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Laten we ze opsporen en laten we ze die rekening volledig presenteren.”

Moeten de verkiezingen worden uitgesteld? Peter Kanne deed onderzoek. | Op1

Moeten de verkiezingen worden uitgesteld? Peter Kanne deed onderzoek. “13 procent (1 op de 8 mensen) wil uitstel en 78 procent zegt ‘gewoon doorgaan’.