Bild over quarantainekampen (NL-SUB)

En weer eens stapje verder. In Duitsland, de deelstaat Sleeswijk Holstein, presenteert de districtsbeheerder met gepaste trots de eerste quarantaine gevangenis van Duitsland. Uiteraard niet voor de zwijgzame volgers van alle maatregelen maar alleen voor de zogenaamde “dwarsliggers”, die niet geloven in mondkapjes en veelvuldig PCR testen. Het zijn nu nog maar zes bedden, maar het complex stond toch leeg, dus kan zo uitgebreid worden. De mogelijkheden voor zo’n quarantainekamp zijn eindeloos. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken voor de kinderen die uit huis moeten worden geplaatst in verband met een positieve test in het gezin. Of mensen die zich niet willen laten testen. Of avondklok weigeraars. Heropvoedingskamp van normen en waarden. U verzint de reden, de Duitse overheid heeft de oplossing.