Ook NDP weet niet als Bouterse naar de rechtszaal gaat; partij mobiliseert niet – ABC Online Nieuws

Advocaat Irvin Kanhai ziet vooralsnog geen noodzaak voor zijn cliënt Desi Bouterse, om morgen voor de Krijgsraad te verschijnen. De verzetzaak in het 8-december strafproces staat morgen wederom op de rol. Bouterse is wel gedagvaard voor de zitting.

Ook de NDP weet niet of Bouterse zich morgen naar de rechtszaal zal begeven. Woordvoerder Ricardo Panka zegt dat de partij geen oproep voor mobilisatie gedaan heeft, mede vanwege de COVID-19 situatie.

Panka zegt echter dat individuen niet belet worden, indien zij op eigen initiatief naar de rechtszaal gaan.

Kanhai ziet geen noodzaak in aanwezigheid Bouterse voor Krijgsraad – ABC Online Nieuws

Advocaat Irvin Kanhai ziet vooralsnog geen noodzaak voor zijn client Desi Bouterse, om morgen voor de Krijgsraad te verschijnen. De verzetzaak in het 8-december strafproces staat morgen wederom op de rol.

Kanhai verwacht dat hij en het Openbaar Ministerie morgen gehoord zullen worden door de rechter. Zijn cliënt komt niet aan het woord. Kanhai weet ook niet als Bouterse ervoor zal kiezen om aanwezig te zijn. Hij is wel gedagvaard voor de zitting.

NDP volgt zaak van Sibrano Pique op de voet – ABC Online Nieuws

De NDP volgt naar zeggen van fractieleider Rabin Parmessar de zaak rondom de aanhouding van Sibrano Pique op de voet. Volgens Parmessar komen we in een sfeer waarbij er rancune aan de orde is als het gaat om het volgen van rechtsregels.

De NDP fractieleider zegt dat er in het geval van ex-vp Ashwin Adhin ook niet volgens de juiste procedure is gehandeld. Adhin is de afgelopen periode niet verschenen in het parlement. Parmessar zegt dat er verschillende redenen zijn geweest voor de afwezigheid van zijn fractie genoot.

Er wordt gespeeld met de gedachte dat er een RevoTV Soemo zal komen met zendtijd in heel Suriname. Hier wordt aan gewerkt… meneer Soemo.