SWEET ROMANCE…

Sriti strijkt de plooien van haar sarong plat. De zon staat hoog en de wandeling naar de kampong is meer dan gemiddeld lang. Ze heeft al een poos een droge keel. Onderweg plukte ze een enkele manga maar nu snakt ze naar een glas koel, helder, verfrissend water.

Ze kijkt naar haar slippers en merkt dat die grijs geworden zijn van het vele stof op de onverharde landweg. Ze strijkt met de slippers langs de achterkant van haar benen en ziet niet dat haar sarong helemaal vol zit met grijze strepen. Ze handelt soms wat tolol en onbedachtzaam.

Een beetje bingung is ze. Vol verwachting en heel klein beetje bang ook. Net zestien is ze, oudste van een gezin van acht anak anak en begiftigd met een wonderlijke combinatie van genen uit twee geslachten. Ze is echt manis.De vrouwen in de lange genealogielijn van haar beide families geven al sinds tijden en zonder onderscheid blijk van haast onwezenlijke vormen van natuurlijke schoonheid.

De ene bloedlijn kenmerkte zich uitgesproken door slanke en zacht huidige vrouwen voort te brengen met een overvloed aan energie en stemmen die klinken als tientallen zilveren klokjes. Vrouwen die, als zijn ze Sirenen, slechts éénmaal in hun leven een onhoorbaar mythisch verlokkingslied aanheffen om de man te verleiden waarvan ze bij de eerste aanblik met zekerheid weten dat hij de ware is.

De andere bloedlijn overtrof dan misschien wel weer de stroom van droombeelden die één of andere gilde van noeste penseellikkers week na week op het canvas probeerden te strijken in hun nooit aflatende poging om de verhevenheid van het vrouwelijke te visualiseren en te vangen in de eenvoud van enkele lijnen.

Deze vrouwen konden zich verheugen in het bezit van prachtig glanzende haren en een verborgen wiegelied in hun bewegingen.

Wanneer ze ’s ochtends over de alon wandelden, zich onbewust van de uitwerking van hun verschijning en dromerig kijkend met hun donkere enigszins bijziende ogen, leken ze door de mensen heen te staren en vingen ze de omstaanders in een verstild web van betovering.

Zo kwamen ze langs, zo waren ze ook weer weg, de verbaasde passanten in verwarring achterlatend met een onverklaarbaar gevoel van eeuwenoud geluk. Zo was dat gevoel er, zo was het ook weer weg. Dit alles maakte dat de dagelijkse wandeling van deze vrouwen telkens opnieuw in een verrassend en telkens nieuw fenomeen uitmondde: ze schonken heel even het fantasiebeeld van de ultieme vrouw aan de passanten.

De onwaarschijnlijke zekerheid en tegelijk ook vanzelfsprekende onzekerheid van deze gave en de steeds weerkerende betovering verleende deze vrouwen een soort van kristallen mystieke gloed.

Wat maakt dat Sriti bang is, dapper onderweg op deze zwoele middag en vooral toch onbedwingbaar nieuwsgierig naar wat haar te wachten staat? Zijn het de vele verhalen die de ronde doen over Sri Bunthet die haar wil veroveren als zijn nieuwe vrouw. Over zijn onweerstaanbare charme?Ze weet dat ze verliefd op hem is en als hij dat haar vader zou vragen mag zij best wel zijn levenspartner worden.

Eindelijk is zij aangekomen bij het huis van Sri Bunthet waar hij naar haar staat uit te kijken.

Sri Bunthet staat bekend als een heel beleefde en wat teruggetrokken man. Altijd werd hij versleten voor een eeuwige vrijgezel die zelden omging met alleenstaande vrouwen. Maar sinds hij Sriti had ontmoet was dat anders geworden. Het leek alsof hij betoverd was door Sriti. Na eerst een aantal toevallige en soms stiekeme ontmoetingen waren ze nu in een fase, zij was immers huwbaar geworden, dat hij begon te verlangen naar meer. Natuurlijk had Sriti dat ook wel gemerkt en ook zij was bereid om aan haar gevoelens toe te geven.

Zeker en vooral omdat zij Sri Bunthet als een goede partij zag. Uiteindelijk kwam het moment dat zij samen, ieder vervuld van hun eigen gedachten, naar de aanwezige tampat gingen. Sriti was vooral vervuld van het feit dat eindelijk aan haar erotisch getinte verlangens zou worden voldaan. Beide jongelieden lagen op hun rug met de gezichten naar elkaar te kijken. Sriti lag te wachten op de eerste initiatieven van Sri Bunthet terwijl haar verlangens steeds sterker werden.

En ja hoor, Sri Bunthet sprak zijn eerste magische woorden uit: Non, wil je even mijn goeling geven anders kan ik niet slapen.

Aduh seg, dese…

(tekst: Han Dehne alias PAKHAN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s